top of page

Ontelbaar veel voordelen

Een koude van -110°C associeer je niet direct met ontspanning. Toch wekt Cryo heel wat gezondheidsvoordelen op. Zie de extreme koude als een frisse boost om gezonder en fitter te worden!

Bevordert een goede gezondheid

De cryosessie is er voor iedereen op ieder moment van de dag (behalve medische contra-indicatie). Jonge en oude mensen, vermoeide en fitte personen, actieve en passieve mensen, zieke en gezonde mensen, kortom het kan ieders gezondheid bevorderen.

 

Tijdens een sessie cryotherapie voor het hele lichaam wordt het volledige lichaamsoppervlak gedurende 3 min. blootgesteld aan een temperatuur van -110°C. Zo ontstaat een thermische schok. Ons lichaam verdedigt zich met alle kracht tegen deze extreme koude.

 

Hierdoor treden er verschillende fysiologische reacties in werking. In de ijstijd kregen onze voorouders continu die prikkel om zichzelf te beschermen tegen koude. Bij ons zijn deze verdedigingsmechanismen verborgen aanwezig en worden terug in gang gezet door de cryosessie.

Ijsberg
Stressed Man

Vermindert stress
en vermoeidheid

Cryotherapie voor het hele lichaam is op een natuurlijke wijze hét antwoord op vermoeidheid en burn-out.


Stress resulteert in een verminderde weerstand met als direct gevolg een hele reeks verkoudheden, grieperigheid en hoofdpijn. Andere vingerwijzingen kunnen zijn: hartkloppingen, concentratiestoornissen, chronische vermoeidheid en voortdurende stemmingswisselingen die je niet kan verklaren. Cryotherapie voor het hele lichaam zorgt ervoor dat u in slechts 3 min. uw lichaam en geest een opkikker geeft die meerdere fysiologische processen in gang zet dankzij de extreem lage temperaturen.

 

Orgaanfuncties worden gestimuleerd, de pijn vermindert en de stofwisseling en immuniteit verhoogt. Het vermoeidheidsgevoel verdwijnt en de bloedtoevoer naar alle organen wordt gestimuleerd.

Verstevigt de huid en laat ze stralen

  • Optimale collageen productie: cryosessies leiden tot een verhoogde productie van collageen, wat resulteert in gladdere, strakkere en een meer gelijkmatige uitstraling. Met een jongere huid tot gevolg!

  • Minder rimpels: regelmatige cryosessies helpen bij het verminderen van fijne rimpels als gevolg van geregenereerde cellen en optimale productie van collageen.

  • Cellulitis reductie: cryosessies hebben al heel mooie en veelbelovende resultaten behaald en dit door het stimuleren van het metabolisme. Bovendien vermindert het vetophopingen en verbetert het de elasticiteit van de huid, waardoor cellulitis duidelijk minder zichtbaar wordt.

ijs-
Nek en kin

Voorkomt en
herstelt blessures

In de sportwereld zijn de voordelen al langer bekend. Het bevordert het herstel van de spieren en vermindert het risico op blessures en stijfheid.

  • Anti-inflammatoir effect: De activiteit van een ontsteking neemt af naarmate ons basismetabolisme vertraagt, met een natuurlijk pijnstillend effect. De vermindering van het weefselmetabolisme heeft pijnvermindering tot gevolg. De thermische stimulatie zorgt ervoor dat de hersenen worden "afgeleid" van het pijngevoel.

  • Ontzwellend effect: Door koude zullen de bloedvaten samentrekken en vermindert de zwelling en ook de hemodynamische veranderingen die optreden na een letsel.

  • Effect op de spieren: De bloeddoorstroming in de spieren neemt toe, waardoor de oxygenatie en de afgifte van afvalstoffen gestimuleerd wordt en de opstapeling van melkzuur in de spieren gereduceerd wordt.

  • Effect op collageen: de hieruit opgebouwde weefsels, pezen, spieren en ligamenten worden door koude aanzienlijk verstevigd.

bottom of page