top of page
Iceberg Lake

Wat is Cryo?

Gedurende 3 minuten wordt het lichaam blootgesteld aan een temperatuur van -110°C. Het brutale effect van deze thermische shock is, zegt men, verrassend, levendig en zelf genezend.

Deze Methode werd vooral in Duitsland en in het noorden van Europa gebruikt en begint sinds een tiental jaren meer en meer wereldwijd z'n weg te vinden.

De Cryotherapie voor het hele lichaam wordt sinds de jaren '80 gebruikt bij patiënten die lijden aan artritis (ontsteking van de gewrichten: inflammatoire reuma - ook bij jongeren en degeneratieve reuma) en chronische pijnen. Ook meer en meer sportlui gebruiken nu koudetherapie om het herstel na een inspanning te optimaliseren.

Activeren van het biologisch herstel

  • Behandeling van acute sportblessures zoals kneuzingen van de spieren, spierscheuren, intramusculaire hematomen, verstuikte gewrichten en gescheurde ligamenten.

  • Behandeling van chronische trauma's (overbelasting schade).

  • Aanvullende behandeling na intra-articulaire reconstructie, ingrepen aan de pezen, gewrichtsbanden, spieren en beenderen...

  • Biologisch herstel en preventie van chronische blessures tijdens de intensieve training en voorbereiding voor de kampioenschappen.

CRYOCenterAntwerpLowRes-18.jpg
Glacier Rivier

Wat is cryotherapie voor
het hele lichaam?

Gedurende 3 minuten wordt het lichaam blootgesteld aan een temperatuur van -100°C. Het brutale effect van deze thermische schok is, zegt men, verrassend, levendig en zelfs genezend. Deze methode werd vooral in Duitsland en in het noorden van Europa gebruikt en begint sinds een tiental jaren meer en meer wereldwijd z'n weg te vinden. De cryotherapie voor het hele lichaam wordt sinds de jaren '80 gebruikt bij patiënten die lijden aan artritis (ontsteking van de gewrichten: inflammatoire reuma - ook bij jongeren en degeneratieve reuma) en chronische pijnen. Ook meer en meer sportlui gebruiken nu koudetherapie om het herstel na een inspanning te optimaliseren.

Cryotherapie en duursport

Duitse onderzoekers beweren dat men een verbetering van de sportieve prestaties mag verwachten indien de cryotherapie voor het hele lichaam gebruikt wordt bij bv. duursporten. In een studie (gepubliceerd in 2004) hebben ze bij jonge sporters, die gedurende 26 minuten een fysieke inspanning deden, een vermindering van de hartslag vastgesteld na een korte blootstelling aan -110°C. Tijdens de wereldbeker 2007 paste ook de lerse rugbyploeg deze nieuwe methode toe. De cryotherapiecabine doet het vermoeidheidsgevoel verdwijnen, versoepelt stramme spieren en bevordert eveneens de bloedtoevoer naar alle inwendige weefsels en organen.

CRYOCenterAntwerpLowRes-17.jpg
bottom of page